Wat is het weer in Sevilla?

Het Weer & Klimaat in Sevilla

Als je binnenkort op reis wilt naar Sevilla is het goed om te weten hoe het weer in Sevilla is. De winters zijn mild maar de zomers kunnen extreem heet zijn. Dat betekent dan ook dat Sevilla een mediterraan klimaat heeft.

We geven je meer informatie over de temperaturen van Sevilla, hoe vaak de zon schijnt en hoeveel regen er valt.

De temperaturen in Sevilla

Als je Sevilla gaat bezoeken kun je er op rekenen dat het bijna altijd lekker weer is. De temperaturen in de stad is afhankelijk van het seizoen. In de zomer bereikt de temperatuur zijn top.

Je kunt dan verwachten dat het gemiddeld zo’n 32 tot 37 graden is. Het kan zelfs voorkomen dat het warmer wordt dan 40 graden. Het is belangrijk dat je dan niet te lang in de zon zit.

In het najaar daalt de temperatuur met een graad of 10, een ideale temperatuur voor een stedentrip naar de stad. Ook in de winter is het prima te doen. Gemiddeld is het 15 graden.

De zon in Sevilla

Sevilla is een zonnige stad waar de zon meer dan 3000 uur per jaar aanwezig is. Zeker in de zomermaanden is de zon volop te zien.

Het is niet gek als de zon gemiddeld 11 uur per dag schijnt. Maar ook als het winter is kun je verwachten dat de zon gemiddeld vijf uur per dag schijnt.

Regen in Sevilla

Als het winter is In Sevilla valt er ongeveer één op de drie dagen een lichte vorm van regen. Per jaar valt er zo’n 500 millimeter naar beneden. Sneeuw en hagel daarentegen komt bijna niet voor.

Onweersbuien komen wel voor en kun je vooral verwachten in de maanden april, mei, september en oktober. Het aantal regen wat valt in juli en augustus is nihil.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.