Verschillende mogelijkheden voor vervoer in Sevilla

Vervoer In Sevilla

Je kunt Sevilla op verschillende manieren ontdekken. Je kunt lopend door de smalle straten en genieten van alles wat je ziet maar ook het gebruik maken van het openbaar vervoer is een mogelijkheid.

Het is er goed geregeld en.. het kost bijna niets!

Het openbaar vervoer in Sevilla

Als je op vakantie gaat naar Sevilla is de stad goed te verkennen met behulp van het openbaar vervoer. Het is er uitstekend geregeld en met de bus kun je vrijwel overal komen.

Wil je meer richtingen de buitenwijken toe dan kun je gebruik maken van de metro. Je kunt hierdoor ook eenvoudiger een overnachting kiezen buiten het centrum wat een stuk goedkoper is.

Bus

Over het algemeen wordt de bus het meest gebruikt om te reizen door de stad. We raden aan om tijdens je bezoek aan Sevilla een plattegrond te halen bij één van de informatiepunten. Deze zijn gratis.

Het Plaza de Armas is het centrale busstation. Verder vertrekken de bussen vanaf La Barqueta, Plaza de la Encarnación, Plaza Nueva en Prado de San Sebastián. Een los kaartje kun je gewoon kopen in de bus bij de chauffeur.

Een eenmalige rit kost € 1,30. Andere kaarten kun je aanschaffen bij informatiepunten maar ook bij verschillende kiosken. Zo koop je bijvoorbeeld een dagkaart voor slechts € 5,00 en een 3-daagse kaart voor € 10,00.

Metro

Als je wilt gaan reizen buiten het centrum zijn de metrolijnen daar uiterst geschikt voor. Alle buitenwijken zijn met metrolijnen verbonden en in totaal zijn er zo’n 22 stations te vinden.

Er zijn ook hotels te vinden die dichtbij een metrolijn zijn gelegen waardoor de metro soms een betere optie is dan de bus. Reizen met de metro kost slechts € 1,35 per keer.

Trein

Er is ook een treinstation beschikbaar in de stad, het Santa Justa. Een goede vertrekpunt voor wanneer je naar andere Spaanse steden wilt vertrekken. De prijs van een treinkaart is afhankelijk van je bestemming.

Andere manieren om de stad te verkennen

Doordat Sevilla een compacte stad is is het openbaar vervoer niet persé nodig. Je kunt het avontuur door het centrum van Sevilla prima te voet of met de fiets aangaan.

De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en op deze manier heb je meer aandacht om alles om je heen.

Een aanrader is om de stad door te lopen samen met een Nederlandse gids. Zo mis je niets van deze prachtige stad. Er zijn ook voldoende mogelijkheden om een fiets te huren.

Wil je toch zo weinig mogelijk lopen kun je ook gebruik maken van de hop on hop off bus. Met slechts één kaartje kun je continue gebruik maken van deze dienst die bij de meest bekende bezienswaardigheden stopt.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.