Seizoenen in Sevilla

De Seizoenen Van Sevilla

In Andalusië kun je genieten van het heerlijke mediterraan klimaat. De stad Sevilla is daar geen uitzondering op. Als je een stedentrip aan het plannen bent naar deze fantastische Spaanse stad is het goed om te weten hoe de seizoenen in elkaar zitten en welk seizoen zich beste leent om de stad te bezoeken.

De temperaturen zijn altijd prima maar in de zomer kan de hitte overheersen. De meest ideale periode om naar Sevilla toe te gaan lees je hieronder.

Beste seizoen om naar Sevilla te reizen

Als je op vakantie wilt naar Sevilla raden wij aan om te gaan in de maanden april, mei, september of oktober. De temperaturen zijn dan het meest aangenaamst. het is heerlijk warm maar niet extreem heet. Ook is de kans op regen dan nihil.

De temperaturen liggen dan tussen de 23 en 27 graden. Het is de perfecte periode om de stad te gaan ontdekken maar ook een dag op het strand is prima te doen.

Het wordt afgeraden om naar Sevilla af te reizen in de zomermaanden. Je zult dan extreme hitte ervaren waardoor inspanning minder mogelijk is.

Winter in Sevilla

De winters die ze hebben in Sevilla is niet zoals we die kennen in Nederland. Ondanks dat er een mogelijkheid bestaat dat de temperatuur onder de nul komt is het gemiddeld in de winterperiode tussen de 6 en 20 graden.

Regen kun je ongeveer één op de drie dagen per week verwachten. Sneeuw komt vrijwel niet voor en ook hagel is bijna niet te zien in de stad.

Zomer in Sevilla

De zomer in Sevilla is extreem heet en duurt ook nog eens erg lang. Je kunt gemiddeld een temperatuur verwachten van 32 graden. Er zijn zelfs dagen dat het nog warmer wordt en dat het de 40 graden aantikt.

Belangrijk is dan om de zon zoveel mogelijk te vermijden en je goed in te smeren. Zorg ook dat je bedekkende kleding bedraagt als je lang in de zon moet lopen. De zon schijnt gemiddeld 10 tot 11 uur per dag in de zomerperiode.

Lente en herfst in Sevilla

Als je optimaal wilt genieten van Sevilla zijn de lente en de herfst de beste seizoenen om de stad te bezoeken. Er kan weliswaar af en toe een regenbui vallen maar de temperaturen zijn aangenaam.

Gemiddeld is het tussen de 20 en 30 graden. In de avond kan het wel een stuk frisser worden.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.