Dit zijn de mooiste wijken van Sevilla

4 Populaire Wijken In Sevilla (Welke Je Zeker Moet Bezoeken!)

Als je binnenkort een stedentrip naar Sevilla hebt gepland is het goed om te weten welke wijken je echt op je lijstje moet hebben staan om te bezoeken. Natuurlijk ga je een bezoek brengen aan de populairste plek, Santa Cruz maar welke populaire wijken in Sevilla moet je nog meer bezoeken?

1. Santa Cruz

We beginnen direct met de mooiste plek van de stad. Een joodse wijk genaamd Santa Cruz. Het ademt er heel veel geschiedenis. Tijdens de dertiende eeuw zochten de joden hier onderdak maar moesten zich dan wel bekeren tot het Katholicisme. Deden ze dit niet konden ze worden vervolg.

Dit resulteerde vervolgens in het feit dat veel joden weer vertrokken maar tot de dag vandaag zijn de Joodse sferen nog steeds te zien in de wijk. Ook vind je in Santa Cruz de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Sevilla. Denk bijvoorbeeld aan de Kathedraal en de Giralda klokkentoren.

2. Maria Louisa

Een andere prachtige gedeelte van de stad is Maria Louisa. Opvallend hier is de Plaza de España, een gigantisch plein met een oppervlakte van maar liefst 200 meter die volstaat met fonteinen, gondels, kanalen en paard en wagens. Om op het plein te komen zul je over één van de vier bruggen moeten lopen.

Ook zijn er 48 altaren op het plein te vinden dat betegeld is met mozaïek. Op iedere altaar is een Spaanse provincie afgebeeld. De Spaanse bevolking nemen vaak een selfie met de provincie waar ze vandaan komen. Je kunt Maria Louisa het beste bereiken door het stadspark Parque Maria Luisa uit te lopen. De sfeer in Maria Louisa zul je nooit meer vergeten.

3. El Arenal

Op de derde plaats staat El Arenal. Het ligt tussen het centrum en de Guadalquivir rivier in. Een sfeervolle wijk waar je een heleboel tapas barretjes en cafés kunt vinden. In het verleden was El Arenal zeer belangrijk voor de handel dat Amerika kwam.

Een populaire bezienswaardigheid is hier dan ook de Torre del Oro. De gouden toren waar de goederen werden opgeslagen. In een later stadium is de wijk vooral bekend geworden door de stierengevechten die werden gehouden in de Plaza de Toros. Het is een prachtige plek die je absoluut niet mag missen.

4. Alameda

Een wijk waar het stuk drukker en levendiger is is Alameda. Het nachtleven bruist hier en het is dan ook de thuisbasis van veel studenten die studeren in de stad. Het is de ideale plek om te genieten van de lekkerste tapas en Spaanse sangria. Je zult hier gegarandeerd een gezellige avond beleven.

Van muziekevenementen tot flamenco shows. Een opvallend bouwwerk dat je hier kunt vinden is de Metropol Parasol. Het is één van de grootste houten constructies van van Europa. Als je Sevilla gaat bezoeken is deze plek zeker een aanrader!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.