De mooiste bezienswaardigheden in Sevilla

De 8 Mooiste Bezienswaardigheden In Sevilla

Sevilla is een indrukwekkende stad en er zijn dan ook bijzondere bezienswaardigheden te vinden. De meeste zijn te vinden in het historische centrum en daardoor zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand te bereiken.

Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de kathedraal maar ook de Giralda klokkentoren. Dit zijn de 8 mooiste bezienswaardigheden in Sevilla.

1. Alcázar van Sevilla

Misschien wel het mooiste wat er te vinden is in Sevilla is het Real Alcazar. Het is een oud koninklijk paleis dat vandaag de dag nog steeds deels door de koninklijke familie wordt gebruikt.

Het deel wat niet in gebruik is kan worden bezocht door toeristen. Zo kun je onder andere de prachtige binnenplaats bewonderen en kun je een kijkje nemen in de tuinen die beschikt over prachtige lokale flora.

2. Kathedraal Maria de la Sede

De kathedraal van Sevilla moet je natuurlijk ook gezien hebben. Het is een prachtig gebouw die maar liefst 127 meter lang is en een breedte heeft van 83 meter. Het is hiermee één van de grootse kerken ter wereld.

Van buiten ziet het er al schitterend uit maar zodra je binnenstapt beginnen de indrukken pas. Van prachtige schilderijen tot handgemaakte houtsnijwerken en van altaarstukken tot glasschilderingen.

Tip: Met een Sevilla City Pass krijg je gratis toegang en skip-the-line toegang tot veel bezienswaardigheden!

3. Plaza de España

De Plaza de España is een prachtige plein dat je kunt vinden in het centrum. Het is omringd door monumentale gebouwen waar medewerkers van de overheid werken.

Opvallend is de vorm het plein. Het is een halve cirkel. In het midden van het plein staat een fontein. Er zijn ook verschillende bruggen die verbinding maken met de complexen aan de andere kant.

Het is een prachtige plein en is daardoor ook veel gebruikt in de filmwereld.

4. Giralda

Naast de kathedraal is de Giralda te vinden. Dit is een klokkentoren die je kunt beklimmen helemaal tot je boven bent. Wanneer je daar aangekomen bent heb je een geweldig uitzicht over het centrum.

De klokkentoren valt vooral op wanneer de zon onder gaat omdat  het volledig verlicht is. Leuk om te weten is dat de symbool van de stad de Giralda is.

5. Torre del Oro

De Torre del Oro wat vertaald gouden toren betekent werd vooral gebruikt om goederen op te slaan die werden gebracht door de Amerikanen. Verder heeft de Torre del Oro ook gediend als gevangenis en later nog als museum.

Momenteel kun je er een maritiem museum vinden. Waarom de toren met goud vergeleken wordt is tot op de dag van vandaag nog steeds niet bekend.

6. Plaza de Toros

Het Plaza de Toros is één van de oudste arena’s in Spanje waar stierengevechten werden gehouden. Dat gebeurd nog steeds wanneer het seizoen aanbreekt.

Er is ook een museum te vinden die je alles verteld over de geschiedenis van de stierengevechten. Ook zijn er verschillende foto’s en kostuums te vinden die werden gebruikt.

7. Parken

De stad beschikt over een heleboel prachtige groene parken. De meest bekendste wat direct ook absoluut een aanrader is is het Parque de Maria Luisa.

Prachtige bomen, planten maar ook bruggetjes en indrukwekkende gebouwen. Wandel door het park en kom even helemaal tot rust.

8. Santa Cruz

De wijk Santa Cruz moet je zeker bezocht hebben tijdens je stedentrip in Sevilla. Het is een Joodse wijk waar je onder andere de Giralda klokkentoren kunt vinden en de kathedraal.

Ook andere bezienswaardigheden liggen in de buurt. Geniet verder van de smalle steegjes en kijk je ogen uit wanneer je de authentieke gebouwen bekijkt. Neem plaats op één van de gezellige terrasjes voor een drankje.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.